Eerste passieve dakelement met DUBOkeur

Voor het eerst heeft een passief dakelement een DUBOkeur verkregen. Het product heeft een hoge isolerende waarde (Rc-waarde van hoger dan 9,0 m²·K/W), waarbij de materialen een geringe milieu-impact hebben. Naast deze primeur hebben elf andere producten van Kingspan Unidek een DUBOkeur in de wacht gesleept.

Kingspan Unidek is trots op het behalen van het DUBOkeur, dat werd toegekend aan in totaal twaalf producten van de onderneming. Het dakelement ‘Unidek Aero Passief’ is extra uniek, omdat dit het eerste passieve dakelement is dat het keurmerk heeft verworven.

Milieuprestaties
Het NIBE, dat het DUBOkeur in 2006 introduceerde, prijst de milieuprestaties van Kingspan Unidek. Jörg Blass, commercieel directeur van NIBE, meldt dat nu vaststaat dat de getoetste dakelementen en isolatiematerialen van Kingspan Unidek  op dit moment op milieutechnisch gebied tot de top van de markt behoren.

DUBOkeur
De basis van de berekening van milieukosten van het DUBOkeur® zijn wetenschappelijke LCA gegevens. LCA staat voor LevensCyclusAnalyse. Het is een methode om de milieubelasting van een product ‘van wieg tot graf’ te berekenen. In het traject van wieg tot graf zijn er drie fases te onderscheiden: productiefase, gebruiks- en onderhoudsfase en einde levensduurfase.

In al deze fasen vinden processen plaats waarbij verschillende milieueffecten optreden en in een LCA worden deze effecten inzichtelijk gemaakt. De milieueffecten worden vertaald naar milieukosten, zodat er een eerlijke vergelijking kan plaatsvinden.

De producten van Kingspan Unidek die een DUBOkeur-certificaat hebben gehaald, zijn:

Foto: overhandiging DUBOkeur Kamiel Jansen (L) en Ben Claaszen

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kingspan Unidek