Stimulansregeling voor opzetten fysieke renovatiewinkel  

Steeds meer particulieren zijn geïnteresseerd in energieneutraal wonen. Om meer bewoners in staat te stellen hun huis naar een energierekening van nul (E=0) te renoveren, worden marktpartijen opgeroepen om een plan in te sturen voor een zogenaamde ‘E=0 Renovatiewinkel’, een winkel waarin de particuliere woningeigenaar een energieneutrale renovatie kan aanschaffen.

De oproep voor de winkels komt van Energiesprong. Volgens de organisatie is het noodzakelijk dat er kant-en-klare oplossingen op de markt komen. Wonen zonder energierekening moet voor een grote groep particulieren aantrekkelijk en toegankelijk worden; daarom wordt de komst van fysieke verkooppunten gestimuleerd.

Stimulans
Initiatiefnemers met een plan voor de realisatie van een dergelijke renovatiewinkel kunnen een tegemoetkoming van vijftig procent in de voorbereidingskosten tegemoet zien. Het maximum dat hieraan gekoppeld is, is 25.000 euro. In totaal is er voor stimuleringsprogramma ‘De renovatiewinkel’ € 150.000 beschikbaar.

Aanmelding
Geïnteresseerden kunnen een plan voor een winkel indienen Energiesprong. Partijen die initiatief kunnen nemen zijn marketeers, bouwpartijen, retailers of een coalitie waarbij kennis van de bouwpraktijk en ervaring met het verkopen van een product gewaarborgd is. Inzendingen moeten een retail-concept en begroting bevatten. De inzending moet uiterlijk 1 november 2013 door Platform 31 zijn ontvangen op een e-mail adres.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31