Inschrijvingen gestart voor innovatieprijs EMT

De inschrijvingen voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2013 zijn onlangs gestart. Innovatieve ondernemers in de energie- en milieutechnologie kunnen zich aanmelden voor de prijs. De gelukkige winnaar van de innovatieprijs ontvangt €10.000 en acht adviesdagen voor het verder ontwikkelen en vermarkten van de innovatie.

De jaarlijkse prijs werd door Stichting KiEMT in 2011 in het leven geroepen om duurzame innovaties en nieuwe bedrijvigheid op energie- en milieutechnologie (EMT) in Oost-Nederland een extra impuls te geven. Inzendingen moeten tastbare innovaties op EMT-gebied zijn, die in Oost-Nederland zijn bedacht en geïmplementeerd.

Vakjury
De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van toonaangevende EMT-bedrijven en kennisinstellingen in Oost-Nederland en zal de inzendingen beoordelen. De vijf meest waardevolle innovaties worden gekozen uit de inschrijvingen, waarbij voormalig politicus en schrijver Jan Terlouw het voorzitterschap op zich neemt. Bij de verkiezing staat de economische waarde van de innovatie centraal.

Inschrijven
Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 15 oktober inschrijven op de website van Stichting kiEMT.  De vijf genomineerden worden eind oktober bekendgemaakt, waarbij de uiteindelijk winnaar tijdens het grote najaarscongres van kiEMT wordt verkozen. Dit congres vindt plaats op 25 november 2013 in Orpheus, Apeldoorn.

Film: winnaar van de innovatieprijs 2012, HoST.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links