Meer dan tweehonderd gemeenten gebruiken prestatiesoftware

Het aantal gemeenten dat gebruikmaakt van de tool GPR Gebouw stijgt gestaag. Inmiddels zijn ongeveer de helft van de in totaal 408 gemeenten in Nederland aan de slag gegaan met de prestatiesoftware. Onlangs verkreeg de tweehonderdste gemeente een licentie.

Gemeente Druten is de tweehonderdste gebruiker van de software, waarmee duurzaamheidsprestaties van gebouwen op vijf thema’s kunnen worden berekend. Als enige niet-aangesloten gemeente van de stadsregio Arnhem Nijmegen doet men mee met het Groene Akkoord.

Frank Warrens, projectleider Duurzaam Bouwen noemt de ondertekening van het akkoord een verse uitdaging. Volgens hem worden GPR Gebouw en GPR Stedenbouw gebruikt, zodat duurzaam bouwen organisatiebreed makkelijk wordt herkend, erkend en toegepast.

Licentiehouders
Naast de gemeente Drunen hebben meer dan 250 andere organisaties een licentie op GPR Gebouw. Partijen die een licentie hebben verkregen zijn onder andere adviesbureaus, architectenbureaus, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Op de website van GPR Gebouw is een actuele lijst met licentiehouders in te zien.

Recentelijk werd door W/E Adviseurs de nieuwste versie van de software GPR Gebouw gelanceerd, versie 4.2. Daarnaast werd GPR Bouwbesluit 1.1 uitgebracht; deze tool omvat uitsluitend de module voor de wettelijk vereiste MPG-berekening van het thema Milieu.

Toepassing
De toepassing van het instrument GPR Gebouw is te zien op de website GPR Projecten, waar licentiehouders hun berekeningen publiceren. Op deze manier ontstaat een steeds completer beeld van duurzame succesprojecten in Nederland.

Afbeeldingen: Duurzame succesprojecten op website GPR Projecten
Foto boven: Ron Josten, projectleider van de stadsregio feliciteert wethouder Sjef van Elk

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen