Hoofdkantoor technologiebedrijf krijgt WKO-installatie

Het nieuwe hoofdkantoor van technologiebedrijf 3M komt te staan op hightech bedrijvenpark Technopolis, naast de campus van de TU Delft. Het pand krijgt duurzame verwarming en koeling. Het ontwerp, de realisatie, het beheer, onderhoud én monitoring van de warmte-koudeopslag installatie wordt door één partij uitgevoerd: Wolter & Dros.

Hiervoor heeft de organisatie opdracht gekregen van Suenso BV, die de verwarming en koeling levert. Bijzonder is dat Wolter & Dros bij dit project een zelf ontwikkelde standaard-WKO gaat toepassen; een prefab-module met hydraulische componenten en regeltechniek. De duurzame verwarming en koeling wordt door Suenso BV geleverd.

Standaard WKO
Dit standaard WKO-concept van Wolter & Dros bestaat uit een prefab frame. Daarin zit het hart van de installatie, zoals omschakelinrichting, pompen en regeltechniek. Met deze module, opgebouwd uit hoogwaardige materialen, is de betrouwbaarheid en de efficiency van de WKO installatie gegarandeerd en wordt de bouwtijd verkort.

DBMO
De opdracht omvat een Design, Build, Maintain en Operate contract voor vijftien jaar. Aan het beheer zijn prestatie-eisen verbonden, zoals beschikbaarheid en rendement van de installatie.

BREEAM-certificering
Het nieuwe hoofdkantoor van 3M, met een omvang van circa 4.950 vierkante meter, omvat kantoorruimten, laboratoria, een restaurant en een customer center. Het uitgangspunt voor de bouw is een BREEAM-NL certificering ‘Very Good’. In het ontwerp van architectenbureau Cepezed zijn daarom verschillende innovatieve en milieuvriendelijke toepassingen verwerkt.

Afbeelding: © Architectenbureau Cepezed

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links