Slimmer omgaan met verlichting bij Lichtcongres 2013

30 september 2013

Het Lichtcongres 2013 heeft als thema ‘Slim omgaan met Licht’. Bezoekers van het congres worden geïnformeerd over de technische mogelijkheden en de laatste stand van techniek. Het congres is in eerste instantie bedoeld voor installateurs en tevens interessant voor gebouwbeheerders en facility managers. 

Het Lichtcongres 2013 wordt gehouden tijdens Elektrotechniek 2013, op maandag 30 september in de Croesezaal van Jaarbeurs Utrecht. Tijdens het congres komt onder andere aan bod hoe de technische mogelijkheden op het gebied van verlichting in de praktijk toegepast worden. Bezoekers krijgen praktijkvoorbeelden voorgesteld.

Praktijkvoorbeelden
Zo heeft Schiphol veel ervaring met slimme verlichting en geeft deze partij een toelichting. SOLG gaat in op licht en gezondheid en Intelligent Lighting Institute daagt de bezoekers uit om naar de toekomst van verlichting in de stedelijke gebieden te kijken.

Het programma is als volgt:

12.30 uur : Ontvangst & registratie
13.00 uur : Opening door dagvoorzitter Frank van der Vloed, voorzitter Nederlandse Licht Associatie (NLA)
13.15 uur : ‘Comfortabel en energie-efficiënt licht: keuzes en besturingen in de utiliteit’, door René Driessen, namens NLA
13.35 uur : ‘Slim licht op Schiphol’, door Harm de Jong, technisch beheerder Schiphol
13.55 uur : ‘Slimme verlichting in een multifunctionele accommodatie’, een facility manager aan het woord
14.15 uur : Pauze
14.30 uur : ‘Zon en onzin over lichttherapie en gezonde verlichting’, Toine Schoutens van SOLG
15.05 uur : ‘Smart Lighting in Metropolitan Area’s (SLIM)’, door Rianne Valkenburg van Lighthouse
15.30 uur : Afsluiting

Aanmelden
Aanmelden voor het lichtcongres is mogelijk via de website van Elektrotechniek. Tijdens de registratie voor Elektrotechniek 2013 kunnen geïnteresseerden het Lichtcongres selecteren als persoonlijk programma.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nederlandse Licht Associatie (NLA)