Trilogie Energieneutraal Bouwen in oktober en november

23 oktober 2013 - 27 november 2013

De Trilogie Energieneutraal Bouwen wordt in oktober en november gehouden, met als motto ‘Beleven, zien en aan de slag’. Het betreft een beurs, excursie en een debat met als doel duurzame dynamiek in de regio te stimuleren. De trilogie start op woensdag 23 oktober, in Arnhem.

De beurs is het startonderdeel van de trilogie. Deze wordt gehouden op 23 oktober in de faculteit Techniek van de HAN te Arnhem. Tijdens de beurs worden alle facetten van energieneutraal bouwen belicht.

Succesverhalen
Professionals uit Nederland, Duitsland en België laten zien dat energieneutraal bouwen niet alleen gemakkelijk, maar ook betaalbaar kan. Zo vertelt ontwikkelaar Frank Junker van ABG Holding uit Frankfurt over het commerciële succes dat zijn organisatie behaalde met passief bouwen en haalt architect Sebastian Moreno-Vacca van A2M de explosie van bouwactiviteiten in het Brussels gewest aan. Ook zijn er diverse workshops om aan mee te doen als bezoeker.

Passiefhuis-projecten
Na de beurs staat een excursie op het programma naar passiefhuis-projecten in de regio Mönchengladbach en Köln. Geïnteresseerden brengen een bezoek aan een gerenoveerde school, een polikliniek en een verzorgingstehuis. De excursie vindt plaats op 13 november.

Ten slotte wordt de trilogie afgesloten met een debat op 27 november, met als motto ‘Energieneutraal bouwen: gezien, geloven, en nu?’. De trilogie wordt georganiseerd door de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en DNA in de bouw.

Meer informatie is te vinden op de website van DeJongEV.

Foto: Nieuwbouwproject Generatie Wooncomplex Landgoed Oosterhoud. Zes woningen, nagenoeg energieneutrale mini-wijk.

Deel dit artikel

permalink