Besparen en winnen op het hellende dak

De toekomst van het hellende dak staat centraal op 13 november in Rotterdam, tijdens een congres georganiseerd door Het Hellende Dak. Als centraal thema geldt ‘Besparen en winnen op het hellende dak’. Het congres is onder andere bestemd voor dakdekkers, verwerkers in de dakenbranche, woningbouwcorporaties en ontwikkelende bouwers.

De sprekers van het congres gaan in op het overkoepelende thema. Bezoekers kunnen inspirerende presentaties verwachten van Jos Lichtenberg van de TU Eindhoven, Carine van Bentum van TNO, Jan-Willem van de Groep, programmamanager Energiesprong en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en Harold van de Ven van Best Architecten.

Dagvoorzitter van het congres is Chris Geurts, professor aan de TU Eindhoven. Hij vertelt over ontwikkelingen die voor veranderingen in de dakenbranche zorgen: “In Nederland is een enorm potentieel aan hellende daken en de markt is volop in beweging. Het aantal dakaanbieders is enorm toegenomen, waarbij ook vaak bouwintegratie wordt aangeboden.”

Regie
Geurts vervolgt: “Dan kom je onder andere bij het vraagstuk: waar ligt de regie op het hellende dak in dit geval? “ Hij ziet een kans voor de hellende dakenbranche: een totaalvisie op het dak, een complete aanpak met isolatie, duurzame energie en meer.

Congres
Het congres van HHD vindt plaats voorafgaand aan het 61ste internationale dakdekkerscongres van de IFD, dat van 14 tot en met 16 november gehouden wordt in Rotterdam, eveneens op de SS Rotterdam.

Meer informatie over het congres is te vinden op de website van Het Hellende Dak.

Deel dit artikel

permalink