Vijf certificaten voor assortiment straatbakstenen

Vijf certificaten voor een assortiment straakbakstenen tonen aan dat de stenen op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd en dat zij bijzondere milieukenmerken bezitten. De keurmerken gelden als kwaliteitsaanduiding voor duurzame productiemethoden en worden tijdens de Dag van de Openbare Ruimte uitgereikt door NIBE Research, aan Wienerberger.

De DUBOkeur-certificaten zijn van toepassing op het volledige vormbak-, wasserstrich- en strengpersassortiment van Wienerberger. Deze organisatie levert gebakken bestrating voor infrastructurele toepassingen en sierbestrating. De behaalde keurmerken gelden voor vijf straatsteenfabrieken van het bedrijf in Nederland: de locaties Kijfwaard West, Kijfwaard Oost, Zennewijnen, Schipperswaard en Heteren.

Milieukenmerken
Wienerberger toont met het behalen van het keurmerk aan dat de stenen op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd en dat zij verschillende milieukenmerken bezitten. Zo zijn ze onderhoudsvrij, kleurecht en hebben ze een wetenschappelijk bewezen levensduur van 125 jaar.

Levenscyclusanalyse
Via een levenscyclusanalyse is de milieubelasting van de straatbakstenen vastgesteld. Het doel van het keurmerk is om aan te tonen dat het bouwproduct in de toepassing de beste keus is als het gaat om milieu en gezondheid.

Foto: Wienerberger levert gebakken bestrating voor infrastructurele toepassingen en sierbestrating.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links