Building Holland in vernieuwde stijl

Amsterdam RAI (Building Holland) en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd bundelen hun krachten en organiseren samen Building Holland in een compleet vernieuwde stijl. Building Holland wordt hét jaarlijkse platform voor beslissers in de woning- en utiliteitsbouw; een nieuw topevenement waar kennis- en netwerkdeling centraal staan, met topsprekers en een toonaangevend netwerk van participanten.

De bouwbranche wordt de komende jaren in een hoog tempo getransformeerd naar een industrie. Een bouwindustrie, zoals elke andere industrie met totaalconcepten, garanties en kwaliteit. De verschillende ketenpartners in de bouw zoeken op dit moment aansluiting bij elkaar voor kennisdeling, conceptontwikkeling en samenwerking.

Met het samenbrengen van alle schakels in de keten, zoals architecten, aannemers, installateurs, woningbouwcorporaties, vastgoedontwikkelaars, adviseurs en toeleveranciers tijdens een jaarlijks en landelijk platform, speelt Building Holland in op deze behoefte. De opdrachtgevers voor de bouwsector krijgen zodoende de mogelijkheid kennis te maken met de echte vernieuwing in de bouw.


Uniek evenement
Drie dagen lang vormt Building Holland het evenement waar kennis delen, inspiratie opdoen en netwerken centraal staan. Beursmanager Nynke Lipsius van Amsterdam RAI: “Building Holland ‘nieuwe stijl’ combineert de professionaliteit en ervaring van Amsterdam RAI als beursorganisator op een toplocatie met de vernieuwende ‘samenbrenger en kennisdeler’ Duurzaam Gebouwd. Hieruit komt een nieuw vakevenement voort dat inspireert en bruist.”

Lipsius gaat in op de vernieuwde opzet: “Co-making met marktpartijen, kennisinstellingen en overheid is het uitgangspunt voor Building Holland 2014. Het concept van de beurs wordt gezamenlijk uitgedacht. Marketing en sales wordt een gezamenlijk belang; alle betrokken partijen leveren een bijdrage aan het werven van kwalitatieve bezoekers. Deelnemers doen mee middels een uniek deelnamepakket inclusief all-in stand-concept, een uitgebreide mediacampagne en catering. Vooral het co-makerschap en de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het succes worden gewaardeerd. Dat merken wij nu al aan de vele enthousiaste reacties en inschrijvingen van A-merken.”

Wietse Walinga, directeur van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, ziet de voordelen van de samenwerking en het vernieuwde concept: “Door de samenwerking tussen Amsterdam RAI en Duurzaam Gebouwd wordt Building Holland niet langer een driedaags evenement maar een 24/7 platform; échte verbinding met de sector. Het evenement zelf is een spectaculair innovatief concept dat deelnemers meeneemt in een belevenis van kennisdeling, innovaties en natuurlijk een topnetwerk van beslissers in de bouw.

Building Holland wordt van 6 tot en met 8 mei 2014 gehouden in Amsterdam RAI.

Deel dit artikel

permalink