Woonzorgcentrum voorzien van comfortabel binnenklimaat

Het woonzorgcentrum ’t Hof in Lichtervelde is voorzien van natuurlijke ventilatie en zonwering. Door de ingrepen krijgt het centrum een aangenaam, comfortabel en gezond binnenklimaat. Het centrum maakt deel uit van een woonzorgsite en biedt ruimte aan 78 bewoners.

Om tot het verbeterde binnenklimaat te komen, heeft Duco een concept op maat ontwikkeld. De drie pijlers van het concept DUCO at CARE zijn natuurlijke ventilatie, buitenzonwering en nachtkoeling. Volgens Duco is het samenspel van de drie facetten bijzonder en garandeert het een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Koen Ramboer, directeur van het woonzorgcentrum, is duidelijk over zijn voorkeur voor natuurlijke ventilatie: “Een traditionele airco zoals wij die kennen was voor ons uitgesloten. Zeker omdat er volgens de huidige regelgeving streng toegezien wordt op de gehanteerde isolatie. Eigenlijk ontwerp je een soort van potdichte doos, dus verse lucht is dan essentieel.”

Ventilatierooster
De DucoKlep 15 ZR, een zelfregelend ventilatierooster dat bovenop het glas werd voorzien, zorgt voor rechtstreeks verse lucht van buiten. Er is voor buitenzonwering gekozen vanwege twee vereisten: een flexibele regeling voor zonnewering en maximale privacy.

Lamellen
In samenspraak met osararchitects zijn de rechthoekige lamellen van de DucoSun Cubic voorzien als een soort terrasoverkapping.  De DucoSlide SlimFrame 5/50 60F-schuifpanelen kunnen op de gewenste tijdstippen helemaal voor het raam geschoven worden.

Ramboer: “Voor ons was het vooral belangrijk om tijdens de zomermaanden de zon buiten te houden en zo niet enkel de verwarming van het gebouw tegen te gaan, maar ook de afkoeling ervan tot een minimum te beperken.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DUCO Ventilation & Sun Control