Job Dura: 'Met zijn allen duurzamer denken én doen'

De inschrijfdeadline voor de vierde editie van de Gouden Kikker nadert snel. Tot 1 oktober kunnen projecten die zich positief onderscheiden op duurzaamheidsvlak en innovatie inschrijven om kans te maken op de prestigieuze award.

De jury bestaat uit ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van duurzaamheid. Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur bij Dura Vermeer, is juryvoorzitter en legt uit hoe een project zich naar zijn mening kan onderscheiden: “Een project loopt wat mij betreft voorop als het de standaard in positieve zin overtreft en als er nieuwe concepten of producten toegepast worden die het project beter later scoren op het gebied van BREEAM.”

Ketensamenwerking
Ketensamenwerking wordt door Dura genoemd als kans bij de uitvoering van projecten: “De hele bouwketen moet betrokken worden bij het project. Niet alleen de architect en ontwikkelaar moeten inzetten op duurzaamheid, maar ook de aannemer en onderaannemers moeten het voorbeeld volgen.”

Juryvoorzitter Job Dura ziet erkenning en communicatie van het succes als reden voor projecten om in te schrijven: “Experimenten hoeven niet altijd rendabel te zijn. Als het maar bijdraagt aan de duurzaamheidsontwikkeling en anderen ervan kunnen leren, zodat de hele keten vooruit gaat.”

Experimenteren en leren
Verder noemt Dura het belangrijk dat er veel geëxperimenteerd wordt, mits dat in de praktijk gebeurt en volgens de BREEAM-beoordelingsmethodiek: “Daar leert de bedrijfstak van. Daarnaast is communicatie daarover van groot belang en daarom is het goed dat de Gouden Kikker georganiseerd wordt. We zullen met zijn allen, de complete keten dus, duurzamer moeten gaan denken én doen."

Schrijf in!
Projecten of personen die zich willen inschrijven om mee te dingen naar de award, kunnen dat nog doen. Aanmelden voor de prijs is mogelijk tot 1 oktober, via de officiële website. De gelukkige winnaar van de award wordt bekendgemaakt op het Congres Duurzaam Gebouwd op 14 november 2013 in Amersfoort.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door RYSE