Prikkelende uitspraken bij eerste College Tour Duurzame Energie

De eerste College Tour Duurzame Energie vond op 19 september plaats. De tour is een initiatief van twintig bedrijven die actief zijn in de duurzame energiebranche. De bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer honderd geïnteresseerd.

Het toneel voor de College Tour was ditmaal het Trade Center van Dubotechniek Bedrijven, onderdeel van VolkerWessels. Jan Rotmans had als keynotespreker enkele prikkelende uitspraken. De doelstelling van de overheid om binnen nu en vijftig jaar alle gebouwen energieneutraal te bouwen, is volgens hem niet ambitieus genoeg: “Dat kan twee tot drie keer sneller.”

Versnellen
“Typisch Nederlands om het in stappen te doen, maar je kunt eenvoudig versnellen door de energiebesparing direct om te zetten in nieuwe energieneutrale bouwmethoden”, aldus Rotmans. Wietze Fabriek, directeur Marketing en Verkoop bij Eneco, sluit zich aan bij Rotmans en vindt dat verduurzaming sneller zou mogen. Fabriek voegt daaraan toe dat Eneco investeringen in duurzame energie uiteindelijk wil terugverdienen: “De consument moet het ook willen betalen.”

De volgende College Tour Duurzame Energie wordt gehouden op 10 oktober, bij Eneco. Ook in deze volgende editie van de tour gaan deskundigen in op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Naast de bijeenkomst op 10 oktober bij Eneco wordt op 19 november bij Dubotechniek in Zaltbommel de afsluitende tour gehouden.

Deel dit artikel

permalink