Voorspoedig verloop van grondige renovatie 240 woningen

Een renovatieproject van 240 woningen in de Vogel- en Doornenbuurt in Krimpen aan den IJssel verloopt voorspoedig. De woningen worden zó grondig gerenoveerd dat bewoners er nog vijftig jaar kunnen wonen. Opmerkelijk is dat de woningen véél energiezuiniger worden: het energieverbruik daalt met 45 tot 64 procent.

Half augustus begon de uitvoering bij het koplopersblok van enthousiaste bewoners; ongeveer twintig woningen zijn aan de binnenzijde gerenoveerd en werden ingezet als hotelwoning. Na de bouwvak werden de woningen aan de Burgemeester Aalberslaan (huisnummers 57 tot en met 71) aangepakt. In december 2013 zijn de 86 woningen in de Vogelbuurt naar verwachting klaar, waarna in 2014 de 154 woningen in de Doornenbuurt onder handen worden genomen.

Spannend
Bewoonster en klankbordgroeplid Marjon van Meurs vertelt: “Het verblijf in de wisselwoning is prima bevallen. Ik ben vaak gaan kijken hoe het werk vorderde. Het in zo’n snel tempo zien veranderen van je woning is heel spannend. Tijdens het slopen heb ik getwijfeld of het nog wel goed zou komen, maar nu ik de sleutel heb, ben ik tevreden over het resultaat.”

Restmateriaal
Bij de renovatie komt veel restmateriaal beschikbaar, dat natuurlijk bij voorkeur ergens moet worden opgenomen. Voor dit doeleinde is aan de Meerkoetstraat ‘Het Bouwdepot’ geopend, een opslagplek voor het restmateriaal van de renovatiewerkzaamheden. Bewoners kunnen vervolgens dit materiaal gebruiken en omtoveren naar nuttige voorwerpen als stoelen, tafels en meer.

Deel dit artikel

permalink