'Mooi moment om het stokje over te dragen'

Stefan van Uffelen treedt af als directeur van de Dutch Green Building Council. Van Uffelen, die sinds de oprichting van de DGBC de directierol op zich had genomen, vertrekt op 31 december 2013 en gaat zich richten op een aantal nieuwe uitdagingen.

Van Uffelen: “De organisatie kan de komende jaren vooruit met het afmaken wat in gang is gezet. Het is voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen”.

Hij vertelt enthousiast over de successen die zijn organisatie de afgelopen jaren heeft behaald, waaronder het uitbreiden van het aantal participanten en het in de markt zetten van de duurzaamheidscertificering BREEAM-NL: “Ik heb me de afgelopen vijf jaar 100 procent en met enorm plezier ingezet om de bebouwde omgeving te verduurzamen.”

Droombaan
Stefan omschrijft zijn functie als een “droombaan”: “Ik ben erg trots op wat wij met elkaar bereikt hebben. Nu is het tijd dat iemand anders de kans krijgt om de DGBC naar een volgend niveau te brengen.” Vanaf 2014 gaat hij zich richten op een aantal nieuwe uitdagingen, alsook verder te werken aan zijn bedrijf Cooll; met dit bedrijf ontwikkelt Van Uffelen een nieuwe warmtepomp. “Met Cooll blijf ik mij bezighouden met het verduurzamen van de bebouwde omgeving”, aldus van Uffelen.

Foto: Stefan van Uffelen overhandigt tijdens het slotfeest Dutch Green Building Week een BREEAM-NL certificaat. Stefan heeft in zijn carrière een groot aantal certificaten uitgereikt. 

Jaap Gillis, bestuursvoorzitter van de DGBC, noemt Stefan een ‘bevlogen vernieuwer’. “In vijf jaar tijd heeft hij vanuit het niets een organisatie opgebouwd en ervoor gezorgd dat diverse grote en kleine spelers uit de bouw- en vastgoedwereld zich aan de DGBC hebben verbonden.” Gillis noemt het een prestatie dat onder zijn leiding de diverse BREEAM-NL kenmerken zijn ontwikkeld en dat de certificeringsvorm in Nederland de standaard is geworden.

Toekomst voor DGBC
De nieuwe directeur van de DGBC zal zich volgens Gillis moeten richten op het borgen van voorgenoemde certificeringskeurmerk, het verfijnen van de procedures en het optimaliseren van de dienstverlening: “Verder zie ik voor de DGBC een plek ontstaan tussen politiek en markt, waar de overheid zelf een terugtrekkende beweging maakt en zaken graag aan de markt wil laten. Het energieakkoord ademt ook die geest. Het zou mooi zijn als de DGBC een aantal projecten en programma’s voor de overheid gaat uitvoeren.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council