Succesvolle kick-off Bouw & Hout Convenant

De kick-off meeting van het Bouw & Hout Convenant werd op maandag 23 september bij het Wereld Natuur Fonds in Zeist gehouden. Het convenant heeft als doel om uitsluitend nog duurzaam hout toe te passen in bouwprojecten en het gebruik van dergelijke type hout ‘mainstream’ te maken.

De vijftien partijen van het convenant bespraken tijdens de meeting met elkaar hoe ze stappen willen zetten naar een volledig duurzame houtvoorziening. De deelnemers maakten kennis met elkaar en doorliepen samen de marketing- en communicatiedoelstellingen voor het komende jaar.

Daarnaast werd een door FSC Nederland ontwikkelde infographic gepresenteerd en kregen deelnemers de kans om een persoonlijke ‘I Will’ statement te laten maken. Verder deelden architect Thomas Rau en Jaap van der Waarde van het Wereld Natuur Fonds hun visie op duurzaamheid met de aanwezige bedrijven.

Officiële start
De meeting geldt als officiële start van een constructieve samenwerking tussen de verschillende deelnemers van het convenant en FSC Nederland. Vóór de zomer groeide het aantal bedrijven dat zich met het Bouw & Hout Convenant heeft verbonden tot vijftien.

Aansluiten
Bouw- en Houtbedrijven die gebruik van duurzaam gecertificeerd hout in de bouw willen stimuleren kunnen zich aansluiten bij het convenant. Houtbedrijven die hierin geïnteresseerd zijn kunnen een e-mail sturen naar Ben Romein, terwijl bouwbedrijven contact op kunnen nemen met Roel Nozeman.

Deel dit artikel

permalink