Duurzame koplopers nomineren jongeren

Sinds 3 september jongstleden kunnen personen tot en met 32 jaar genomineerd worden of zichzelf nomineren voor de Duurzame Jonge 100. De DJ100 zoekt de honderd meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

In de aanloop naar de lancering van de DJ100 nomineren koplopers als Jan Peter Balkenende, Herman Mulder en Anne-Marie Rakhorst hun favoriete jonge rolmodellen van de toekomst.

Zo nomineert Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition, nomineert Paulette van Ommen, 27 jaar, World Economic Forum Global Shaper. Balkenende nomineert Paulette “vanwege haar buitengewone gedrevenheid en deskundigheid”. Herman Mulder, Chairman Board GRI, nomineert Adrian de Groot Ruiz, 30 jaar, directeur True Price Foundation.

Adrian is volgens Mulder een duidelijk breed-georiënteerde Future Leader met een laag eco-systeem. Anne-Marie Rakhorst, directeur Search Ingenieursbureau en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, nomineert Noortje Schrauwen, projectleider bij Search. “Noortje weet op een verfrissende en overtuigende manier mensen te beïnvloeden in de richting van duurzame ontwikkeling”, aldus Rakhorst.

Nominaties
De organisatie van de DJ100 heeft al meer dan honderd nominaties ontvangen. Op 10 oktober aanstaande sluit de inschrijfmogelijkheid voor nominaties. De jury zal uit de nominaties een uiteindelijke selectie maken. Opmerkelijk hierbij is dat de lijst geen ranking is.

Deadline
Nomineren of genomineerd worden is nog mogelijk tot 10 oktober. Belangrijk is dat jongeren tot en met 32 jaar genomineerd kunnen worden. Op 15 november aanstaande worden de winnaars in elke categorie in de spotlight gezet.

Deel dit artikel

permalink