Digitale dimstandaard wint innovatie-award

De ETOP Innovation Award is gewonnen door een digitale dimstandaard. De innovatieve dim- en regeltechnologie moet een einde maken aan de compatibiliteitsproblemen tussen het regelapparaat en de lichtbron. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het Elektrotechniek Diner, dat gehouden werd op maandag 30 september jongstleden.

Het product LEDOTRON is ontstaan uit een samenwerking van OSRAM met Gira, Jung en Schneider Electric. LEDOTRON kan omschreven worden als een gestandaardiseerde digitale stuurtechniek voor spaar- en LED-lampen, die eenvoudig en in korte tijd door een vakman geïnstalleerd kan worden. De organisatie is trots op het resultaat, op de samenwerking met de andere partijen en op het winnen van de award.

Juryoordeel
De jury vindt dat het product problemen van opkomende technieken oplost. Daarnaast prijst de jury de krachtige vorm van samenwerking en de open standaard, die mogelijkheden biedt voor andere partijen om aan te sluiten.

Publieksprijs
De publieksprijs werd in de wacht gesleept door de USB-wandcontactdoos van ABB. Deze wandcontactdoos heeft als eigenschap dat er een minimale hoeveelheid stroom wordt verbruikt in de standby-modus.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door OSRAM Benelux B.V.