Nederlandse innovatieve concepten genomineerd voor award

Het Smart Highway-concept en de Brug van de Toekomst zijn genomineerd voor de Accenture Innovation Awards 2013. Concepten die in Nederland zijn gelanceerd en die uitzonderlijke prestaties leveren op het vlak van innovatie en duurzaamheid komen in aanmerking voor de prijs.

Smart Highway is een concept van Heijmans en Studio Roosegaarde, dat de weg tot een interactieve beleving en bron van energie maakt. Opmerkelijk aan Smart Highway is de onconventionele samenwerking tussen bouwer en designer, waarbij de thema’s duurzaamheid, veiligheid en beleving centraal staan.

Winnend concept
Onlangs won Smart Highway de internationale tweejaarlijkse prijs INDEX: Award. De vakjury riep het concept uit als winnende concept in de categorie ‘Community’. Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde presenteerde eerder al zijn visie: “We leven in steden met eindeloze grijze asfaltwegen die omgeven zijn door stalen lampen. Dit heeft een enorme visuele impact op onze steden. Waarom blijven de wegen zo ruw en zonder verbeelding? Waarom zou je ze niet omvormen naar een toekomstsymbool, een visie van mobiliteit?”

Lichtgewicht alternatief
De Brug van de Toekomst is een lichtgewicht alternatief voor de conventionele bruggen van beton, ontwikkeld dankzij een samenwerking tussen Heijmans, DSM en Fibercore. Over de A27 is door deze partijen een innovatieve 140 meter lange brug geïnstalleerd. Door beton te vervangen met composieten wordt een gewichtsvermindering tot stand gebracht.

Op 8 november aanstaande wordt bekendgemaakt wie de Accenture Awards 2013 winnen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans