Partijen tekenen convenant voor energieneutrale expeditie

Vandaag, 10 oktober 2013, wordt een convenant ondertekend voor een energieneutraal Bedrijventerrein Corpus den Hoorn. De partijen die meegaan in het initiatief zetten op de Dag van de Duurzaamheid hun handtekening en maken zich hard voor een energieneutraal terrein.      

De partijen die hun handtekening zetten zijn de gemeente Groningen, Natuurmonumenten, het Martini Ziekenhuis en eigenaren en gebruikers van het gebied. Met het creëren van een energieneutraal gebied wordt niet alleen de CO2-uitstoot teruggedrongen, maar gaat men ook de energierekening te lijf.

Voordelen van energieneutraal
Van belang is dat bij een gebiedsaanpak partijen samenwerken; waar een partij bijvoorbeeld teveel warmte heeft, kan geruild worden met een andere partij die warmte nodig heeft. Andere voordelen van energieneutrale huisvesting zijn de bijdrage aan het imago en de gezondere werkplekken.

Ondersteuning
Het realiseren van een energieneutraal bedrijventerrein Corpus den Hoorn wordt ondersteund door Energiesprong, en wordt een ‘energieneutrale expeditie’ genoemd. De volgende eigenaren en gebruikers hebben zich gemeld om mee te gaan op de expeditie: Gemeente Groningen, CBRE Global Investors, Chalet Group, PriceWaterhouseCoopers, ING, Lentis, PlasBossinade Advocaten, Anker Verzekert, Natuurmonumenten, ondernemersvereniging VBGW, Berkenrode Vastgoed en het Martini Ziekenhuis.

Deel dit artikel

permalink