Grote investering in nieuwe productielijn innovatieve gevelbekleding

Op de Dag van de Duurzaamheid werd een nieuwe productielijn geopend voor innovatieve gevelbekleding. Tijdens de feestelijke opening waren onder andere Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, en Eelco van Heel (CEO van ROCKWOOL International), aanwezig om de nieuwe perslijn in werking te stellen.    

Tijdens de opening van de nieuwe productielijn van ROCKPANEL, waarmee een investering van 23,6 miljoen euro gemoeid is, ging minister Stef Blok in op het belang van de verduurzaming van de Nederlandse Woningvoorraad: “Het kabinet heeft in deze economische tijd geld vrij gemaakt voor het energiezuinig maken van koop- en huurwoningen. Bewoners krijgen daardoor te maken met lagere woonlasten en het is goed voor de werkgelegenheid in de bouwsector.” Blok prijst ROCKPANEL vanwege de investering in de regio Roermond.

Uitbreiding
Mark Gerardts, Managing Director ROCKPANEL, vertelt over de investering en de nieuwe productielijn: “De uitbreiding van de capaciteit is mogelijk gemaakt door onze klanten die de esthetische en innovatieve technische eigenschappen, maar zeker ook het duurzame karakter van onze producten op waarde weten te schatten. Daarnaast betekent de uitbreiding van de capaciteit dat we onze internationale groeistrategie kunnen uitrollen.”

Verdrievoudiging capaciteit
De nieuwe productielijn maakt een verdrievoudiging van de productiecapaciteit voor ROCKPANEL gevelbekleding mogelijk. ROCKPANEL meldt dat, naast de stijgende vraag naar duurzame gevelplaten in bestaande markten, de uitbreiding cruciaal is om te voldoen aan de toenemende vraag in nieuwe markten; met de nieuwe productiecapaciteit kunnen de gevelproducten ook worden afgezet in nieuwe landen als Europa.

Foto: Van links naar rechts: Stef Blok, Mark Gerardts, Ole Moesby, Eelco van Heel

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ROCKWOOL B.V.