Eerste volledig circulaire klimaatvloer van Nederland

De eerste volledig circulaire klimaatvloer van Nederland werd recentelijk geïntroduceerd. Het product is een volledig herbruikbare en afneembare vloerconstructie. Ruimtes worden gekoeld en verwarmd aan de hand van Phase Change Material. De inzet van dergelijke materialen leidt tot energiebesparing.

De klimaatvloer Thermusol is een ontwikkeling van Legrand Nederland, in samenwerking met Salca PCM specialist en LEOXX specialist in vloerbedekking. Bij de ontwikkeling is gekeken naar het beperken van de milieubelasting door materiaalkeuze en zuinig gebruik van grondstoffen en energie. Daarnaast was de recyclebaarheid in de productie-, gebruiks-, en afvalfase van het systeem een belangrijk kernpunt.

Zoutkristallen
De Phase Change Materials bestaan uit zoutkristallen, die bij een vooraf ingestelde temperatuur smelten en dus energie opnemen. Bij een iets lagere temperatuur kristalliseren ze weer en geven ze opgeslagen energie af. De inzet van deze kristallen leidt tot een besparing van wel 30 procent van het energieverbruik voor een optimaal klimaat in de ruimte.

Haalbaarheidsstudies
Legrand meldt dat er op dit moment haalbaarheidsstudies worden uitgevoerd met deze vloer; ieder project wordt vooraf getoetst met een haalbaarheidsscan, waarin het besparingspotentieel in kaart wordt gebracht.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Legrand Nederland B.V.