Intentieovereenkomst getekend voor duurzaam wooninitiatief ‘4C’

In Berkel en Rodenrijs gaat een duurzaam wooninitiatief van start. Recentelijk werd de intentieovereenkomst met gemeente Lansingerland ondertekend voor dit project ‘4C’ waarbij men woningen wil bouwen op een zo schoon mogelijke manier.

Ontwikkelaar en bouwer ERA Contour en architect Jouke Post van XXarchitecten zoeken op dit moment naar mensen die in mede-opdrachtgeverschap aan het initiatief willen meewerken. De 4C-woningen worden gebouwd volgens het Cradle to Cradle-principe. De woning is energieneutraal en de materialen die bij de bouw worden ingezet belasten het milieu zo min mogelijk.

Wensen en behoeften
De nieuwe duurzame buurt met 20 tot 30 4C-woningen komt te liggen aan de noordkant van de dorpskern Berkel, tussen de Oostmeerlaan en de Meerweg. Hoe deze buurt gaat worden, hangt helemaal af van de wensen en behoeften van de toekomstige bewoners.

Mensen die interesse hebben in deze manier van wonen kunnen via de oproep ‘Design uw eigen duurzame toekomst’  reageren, meedenken en aanmelden. Daarnaast is op deze website meer informatie te vinden over het duurzame woonconcept en zijn referentiebeelden van de 4C-woning te bekijken.

Deel dit artikel

permalink