World Green Building Council beloont Stefan van Uffelen met award

Tijdens het World Green Building Congres in Kaapstad heeft Stefan van Uffelen vandaag de award ‘For Outstanding Contribution to the Global Green Building Movement’ ontvangen. De prestigieuze award werd overhandigd door Jane Henley, CEO van de World Building Council.

Henley prijst van Uffelen voor zijn bijdrage aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving in zijn rol als directeur van de Dutch Green Building Council: “Door de inzet van mensen als Stefan hebben we nu in de wereld maar liefst 98 Green Building Councils met in totaal 25.000 participanten.”

Passie
Henley noemt het succes van de Dutch Green Building Council een direct gevolg van de passie van van Uffelen en van de vaardigheid om het juiste team te bouwen. Volgens haar vervult de DGBC een voorbeeldfunctie in Europa: “De DGBC is een voorbeeld voor veel Europese collega’s die zijn begonnen met het opzetten van een Green Building Council.”

Van Uffelen is sinds de oprichting van de DGBC directeur van de organisatie. Inmiddels heeft de DGBC meer dan 370 participanten en is op dit moment bijna 3.700.000 vierkante meter vastgoed BREEAM-NL gecertificeerd.

Nieuwe uitdagingen
Onlangs maakte de DGBC bekend dat Stefan op 31 december 2013 aftreedt als directeur van de Dutch Green Building Council. “Het is voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen”, aldus Stefan. Hij zal zich vanaf 2014 op nieuwe uitdagingen richten, alsook verder te werken aan zijn bedrijf Cooll.

Film: Stefan van Uffelen bedankt de World Green Building Council

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council