Hattem zet in op isolatie- en zonnepaneelsubsidie

De gemeente Hattem heeft de subsidiemogelijkheid voor woningisolatie verlengd en introduceert nu een subsidie op zonnepanelen. De landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen werd recentelijk stopgezet, omdat het budget op was. Hattem heeft de intentie om de regeling op gemeentelijke schaal voort te zetten.

De isolatieregeling is per 1 oktober 2013 verlengd en verruimd met HR++ glas. De bijdrage is maximaal 500 euro per woning voor het isoleren van het dak, buitenmuur en/of begane grondvloer. Per 1 oktober valt daar ook de plaatsing van HR++ glas onder. De subsidie wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, waarbij deelnemende gemeenten verantwoordelijk zijn voor de uitvoering.

Inmiddels zijn ruim tweehonderd woningen op deze manier verduurzaamd, een feit waar wethouder Teuben tevreden over is: “Het isoleren van oudere woningen is ontzettend belangrijk. Het is de meest efficiënte maatregel die op dit moment te nemen is om het energieverbruik terug te dringen.”

Gemeentelijk niveau
De subsidieregeling voor zonnepanelen lijkt op de landelijke regeling, maar wordt nu op gemeentelijk niveau ingezet. Hiermee wordt 15 procent van de aanschafkosten van zonnepanelen gedekt. Teuben: “De subsidie moet nét dat kleine extra zetje zijn voor onze inwoners om te investeren in de productie van schone energie.” Het beschikbare budget voor de regeling is € 50.000 en kan naar verwachting tot eind 2014 voortgezet worden.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links