Nieuw laboratorium geeft impuls aan innovatie

In Sassenheim is een nieuw research center geopend dat zich richt op onderzoek van decoratieve lakken, houtbeschermingsproducten en pre-deco producten. Er zullen ongeveer honderd wetenschappers komen te werken in het nieuwe onderzoekscentrum.

Naast dit nieuwe onderzoekscentrum in Sassenheim heeft AkzoNobel centers in Slough, Verenigd Koninkrijk en Singapore. Recente innovaties zijn sneldrogende lakken die vooral kunnen worden toegepast en overgeschilderd bij lage temperaturen.

Ruud Joosten, lid van het Executive Committee en verantwoordelijk voor de divisie Decorative Paints, is enthousiast over de nieuwe vestiging: “Duurzame innovatie is essentieel voor ons succes en het nieuwe laboratorium is een belangrijke ontwikkeling die ons in staat stelt om onze onderzoeksinspanningen efficiënter en effectiever te organiseren.”

Centrale locatie
Joosten wordt aangevuld door André van Linden, Director Global R&D voor Trim, Woodcare en Specialities: “De vestiging in Sassenheim was al een centrale locatie voor onderzoek. Door onze krachten te bundelen zijn we nog beter in staat om ons te richten op het ontwikkelen van nieuwe producten en technologieën die écht een verschil zullen maken voor onze klanten en onze markten.”

Impuls
Deze impuls aan de R&D know-how in Sassenheim betekent ook dat de rol van de locatie nog meer zal uitgroeien tot een centrum van expertise waar onderzoekers en wetenschappers hun kennis kunnen delen en een bijdrage kunnen leveren aan nieuwe technologieën. Niet alleen voor Decorative Paints, maar ook voor de andere bedrijfsonderdelen die in Sassenheim gevestigd zijn.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door AkzoNobel