Volgende stap verduurzaming energievoorziening Haarlemmermeer

Haarlemmermeer gaat verder met de verduurzaming van de eigen energievoorziening, met de toevoeging van 90 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak van het raadhuis. Samen met de eerder gerealiseerde 30 vierkante meter kan de gemeente nu driekwart van de benodigde energie voor het elektrisch wagenpark zelf opwekken.

John Nederstigt, wethouder Duurzaamheid, vertelt waarom de beslissing is gemaakt om in extra zonnepanelen te investeren: “Duurzame energieopwekking is een van de speerpunten binnen ons beleid. Jaren geleden plaatsten we een kleine windmolen op het dak. Nu de beslissing moet worden genomen om een nieuw molen te zoeken of in extra zonnepanelen te investeren hebben we gekeken wat voor ons, op deze locatie het beste rendement oplevert.” Volgens Nederstigt levert de 90 vierkante meter extra zonnepanelen naar verwachting 12.500 kWh op.  

Volgende stap
Deze extra investering in duurzame energie is voor Haarlemmermeer de volgende stap in de koers naar een geheel duurzame samenleving. Hierbij worden duurzaamheid, kennis en innovatie en bestendige relaties als uitgangspunten genomen, zonder onnodig gebruik van schaarse goederen en grondstoffen.

Foto boven: lokaal bedrijf hijst zonnepanelen op dak raadhuis (foto Engelchor fotografie)
Foto midden: wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt, bij het neerleggen van eerste zonnepanelen. (foto: Margo Oosterveen, gemeente Haarlemmermeer)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links