Kersverse accreditatie Cradle to Cradle-assessor

Het Cradle to Cradle Products Innovation institute heeft Search Consultancy geaccrediteerd als General Assessor. De assessors begeleiden ondernemers in het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat voor hun producten. Hierbij wordt continue bekeken hoe deze producten intelligenter en duurzamer ontworpen kunnen worden.

De grondleggers van het Cradle to Cradle-gedachtegoed, Michael Braungart en William McDonough, schreven de boeken ‘Cradle to Cradle’ en ‘The Upcycle’. Deze uitgaven verschenen op initiatief van Search in het Nederlands.

Anne-Marie Rakhorst, algemeen directeur van Search en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, noemt de relatie met de Cradle-to-Cradle filosofie warm en langdurig en vertelt over de accreditatie: “De stap naar General Assessor is voor ons een logische. Verschillende praktijkcases in het binnen- en buitenland hebben aangetoond dat de Cradle to Cradle-certificering veel voordeel oplevert.”

Meer succesverhalen
De consultants van Search zijn na een intensieve training bevoegd verklaard om ondernemers te begeleiden in het behalen van het Cradle to Cradle-certificaat. Anne-Marie Rakhorst: “Onze consultants zijn er klaar voor om bedrijven te helpen bij hun productinnovaties, om zo tot meer succesverhalen te komen.”

Certificering
Het Cradle to Cradle-certificaat wordt afgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Deze productcertificering is een doorlopend proces; er wordt continue bekeken hoe een product intelligenter en duurzamer ontworpen kan worden. Er zijn in totaal vijf niveaus van duurzaamheid te benoemen: Basic, Bronze, Silver, Gold en Platinum.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Search