Rijksbouwmeester Frits van Dongen keynote op Duurzaam Gebouwd Congres

Kennisplatform Duurzaam Gebouwd kondigt met trots de keynote aan van Frits van Dongen, Rijksbouwmeester, tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 14 november 2013. Van Dongen verzorgt tijdens het congres, dat in het teken staat van Duurzaam – Flexibel – Comfort, een inspirerende plenaire lezing.

Frits van Dongen bevordert als eerste adviseur van de directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst de architectonische kwaliteit en de stedenbouwkundige inpassing. De Rijksbouwmeester heeft daarnaast een centrale en coördinerende functie bij de voorbereiding en uitvoering van het rijksarchitectuurbeleid.

Sinds 1 augustus 2011 is Frits van Dongen Rijksbouwmeester en lid van het College van Rijksadviseurs. Het atelier Rijksbouwmeester is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Nieuwe bouwopgave
Rijksbouwmeester Frits van Dongen noemt herbestemmen de nieuwe bouwopgave. Een reeks korte video’s belicht de kwaliteit en de betekenis van een serie monumenten.

Biografie
Frits van Dongen (Den Bosch, 1946) rondde in 1980 zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft af. In 1985 richtte hij zijn eigen bureau op, Van Dongen Architekten in Delft. In 1988 was hij mede oprichter van en partner bij de Architekten Cie. Amsterdam. In 2012 richtte van Dongen samen met Patrick Koschuch Van Dongen-Koschuch Architects and Planners op.

Van Dongens architectuur kenmerkt zich door een sterke stedelijke identiteit. Complexen als de Landtong op de Kop van Zuid in Rotterdam en het woongebouw The Whale in het havengebied van Amsterdam zijn exemplarisch voor zijn oeuvre. Verder omvat zijn werk onder meer het hoofdkantoor van Cap Gemini in Utrecht en Spazio in Zoetermeer.

Deel dit artikel

permalink