Uitreiking Noord-Hollandse Energie Awards nadert

Binnenkort worden de Noord-Hollandse Energie Awards uitgereikt. Goede inspanningen en resultaten van Noord-Hollandse gemeenten op het gebied van verduurzaming worden in het zonnetje gezet. Goed voorbeeld doet volgen, zo hoopt de organisatie.

Het Servicepunt Duurzame Energie rijkt de awards op 14 november aanstaande uit. Jaap Bond, gedeputeerde duurzame energie, neemt de honneurs van de uitreiking waar. Er worden awards uitgedeeld in drie verschillende categorieën; ‘Duurzame energieproductie’, ‘Energiebesparing gebouwde omgeving’, en ‘Ambitie’.

Duurzame energieproductie
Recentelijk werden de genomineerden voor de verschillende categorieën bekendgemaakt. Voor de award Duurzame energieproductie is, met behulp van gegevens uit de CO2-monitor, bepaald welke Noord-Hollandse gemeenten het afgelopen jaar het hoogst scoorden op het gebied van duurzame energieproductie per inwoner. Genomineerd zijn de gemeenten Alkmaar, Hollands Kroon, en Purmerend.

Energiebesparing gebouwde omgeving
Voor de award Energiebesparing gebouwde omgeving is bepaald welke gemeenten het afgelopen jaar het hoogst scoorden op het gebied van gerealiseerde energiebesparing per inwoner. De gemeente Blaricum, Haarlem, Texel zijn in deze categorie als kanshebbers  bestempeld.

Ambitie
De Ambitie award, ten slotte, wordt uitgereikt aan een gemeente met veelbelovende en concrete ambities om grote slagen te maken op het gebied van duurzaamheidsbeleid, energiebesparing, CO2-reductie en klimaatbeleid. Uit de inzendingen zijn Regio Amstelland-Meerlanden, Haarlemmermeer en Medemblik geselecteerd.

Winnaars
De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de awards vindt plaats op 14 november aanstaande, tijdens het Bestuurlijk Congres van het Servicepunt Duurzame Energie.

Deel dit artikel

permalink