Onafhankelijk advies over verduurzaming in Rijnmond

Sinds 10 oktober 2013 is voor de regio Rijnmond de Marktplaats Duurzaam Bouwen gestart in Vlaardingen. Iedereen die een gebouw wil verduurzamen kan bij de Marktplaats Duurzaam Bouwen terecht met de vraag wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Geïnteresseerden vinden op de marktplaats niet alleen onafhankelijk advies, maar ook concrete aanbiedingen van gecontroleerde en ervaren lokale ondernemers.

De (Stichting) Marktplaats Duurzaam Bouwen moet bijdragen aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving in de gehele Rijnmond en onder andere gemeente, huiseigenaren en andere organisaties helpen om effectief en efficiënt maatregelen te nemen die bijdragen aan een duurzamere omgeving.

Daarnaast zorgt de stichting ervoor dat lokale ondernemingen, die inzetten op duurzaamheid, de opdrachten krijgen. Hierdoor wordt bijgedragen aan regionale werkgelegenheid. Ondersteuning vanuit de Marktplaats is gratis.

Genoeg aanbod
Maurice van der Meer, initiatiefnemer van Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo), vertelt over de Marktplaats Duurzaam Bouwen, waarvan ICDuBo de beheerder is: “Uit alle onderzoeken blijkt dat investeren in duurzamere gebouwen voor alle partijen financieel aantrekkelijk is. Toch gebeurt het maar zelden. Er is meer dan genoeg aanbod maar de consument of de ondernemer weet niet meer wie hij/zij moet en kan geloven.”

Regionale functie
Van der Meer is enthousiast dat de inwoners van Rijnmond, met de komst van Marktplaats Duurzaam Bouwen, een betrouwbaar platform hebben. Volgens hem is bewust gekozen voor een regionale functie: “Ten eerste kunnen we dan dezelfde type vragen bundelen. Dat zorgt ervoor dat we het wiel niet steeds opnieuw hoeven uit te vinden.”

“De aanvrager krijgt een scherper aanbod, omdat het aan meerdere  vergelijkbare projecten tegelijk gaat. Ook stimuleren we manier lokaal ondernemerschap. Via de Marktplaats Duurzaam Bouwen kom je in contact met leveranciers uit je eigen omgeving: ondernemers die je kent”, aldus van der Meer.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door ICDuBo