Woningeigenaren profiteren van tips voor energiebesparing

Een Energiebespaarhuis geeft tips om duurzaam en comfortabel te leven. Er zijn bijna vijftig tips opgenomen, die allen moeten leiden tot energiebesparing.

Deze tips zijn te vinden op de website van Energiebespaarhuis, een initiatief van Greenchoice. Geïnteresseerden kunnen de keuze maken uit vier verschillende onderdelen; elk onderdeel legt de focus op energiebesparing in een onderdeel van het huis.  De onderdelen zijn:

Door met de muis over een object heen te gaan, lezen bezoekers op welke manier men in kan zetten op energiebesparing. Door op de icoontjes te klikken ontdekt men hoeveel besparing op CO2-uitstoot in kilo’s per jaar en hoeveel besparing in euro’s per jaar behaald kan worden.

Mogelijke energiebesparing
Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk dat, door een zet van zes zonnepanelen op het dak van de woning te plaatsen, € 320 per jaar bespaard kan worden en door gebruik van een energiezuinige droger 56 kg CO2-uitstoot per jaar bespaard kan worden.

Poster
Naast de website die voor dit doeleinde in het leven is geroepen, is er ook een poster te bestellen. Deze poster informeert in één oogopslag over energiebesparing.

Deel dit artikel

permalink