Ambitie voor duurzaamste stad ter wereld

Malmö, de op twee na grootste stad in Zweden, wordt voorzien van adviesdiensten, ter ondersteuning van de ecologische transitie naar een grotere duurzaamheid. De stad zet zich in voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke energie, transport en recyclingsystemen met als doel in 2020 het duurzaamste stedelijke gebied ter wereld te zijn.

Advies- en ingenieursbureau Grontmij zal Malmö van adviesdiensten voorzien, ten behoeve van de verdere verduurzaming. De organisatie zal bijdragen aan de ontwikkeling van toepassingen voor de financiële ondersteuning van overheids- en andere bronnen voor een duurzame stedelijke ontwikkeling.

Ontwikkeling nieuw beleid
Ook zal Grontmij netwerken voor de ontwikkeling van nieuw beleid, nieuwe programma’s en projecten gedurende de tweejarige contractperiode. Peranders Tauson, Water & Energy manager bij Grontmij in Zweden, vertelt over de samenwerking: “Het betreft hier geen traditionele adviserende rol, maar meer een creatief proces waarin wij als Grontmij een bijdrage kunnen leveren aan de voortdurende ontwikkeling van Malmö naar een ecostad.”

Daarnaast omvat de bijdrage strategie- en conceptontwikkeling. Tauson vertelt: “Hierbij komt ons hele scala van expertise van pas – energie, duurzame gebouwen, water, lightrail, wegen en snelwegen. We zijn er trots op dat onze expertise in duurzaamheid op al deze gebieden op waarde is geschat en we nu een plek hebben verdiend in dit toekomstgerichte en prestigieuze plan.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Grontmij Nederland B.V.