Icopal nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat Icopal onlangs partner is geworden van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. De organisatie stelt haar duurzame ambities voor middels een kort interview. 

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?
Icopal is producent van een breed assortiment bitumen en kunststof dakbedekking. Daarnaast bieden we dakpanelementen en gerelateerde bouwmaterialen aan.

Op welke manier (en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?
Icopal voelt zich verantwoordelijk voor het milieu en werkt daarom op duurzame wijze, zowel vóór, tijdens en na de productie van dakbedekking. Naast continue duurzame verbeteringen van onze productielocaties, richten we ons ook op de productie van duurzame dakbedekkingsproducten. Hiervoor werken we nauw samen met ketenpartners en kennisinstituten.

Zo heeft Icopal een eigen bitumen recycling fabriek en bevatten alle APP gemodificeerde bitumineuze dakrollen (productie Groningen) minimaal vijftien procent gerecyclede grondstoffen. Daarnaast gebruikt Icopal 100 procent groene stroom, neemt onze organisatie deel aan MJA3 en zijn we onlangs beloond met het behalen van niveau vier op de CO2-prestatieladder. Meer informatie over duurzame initiatieven vindt u op onze officiële website.

Naar welke duurzame producten en/of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?
De meeste vraag vanuit de markt is naar onze producten Icopal Universal en Noxite. Icopal Universal is een ijzersterke éénlaagse POCB dakbedekking die beloond is met het DUBOkeur voor meest milieuvriendelijke dakbedekking in de categorie dakbedekking voor platte daken. Noxite is een luchtzuiverende dakbedekking die schadelijke NOx- deeltjes onder invloed van de zon omzet in onschadelijke restproducten. Deze worden vervolgens door de regen weggespoeld, zonder het milieu te belasten.

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?
Duurzaam Gebouwd is op dit moment hét platform voor partijen die zich richten op duurzaam bouwen. Daar willen we graag aan meewerken en hopen via dit platform mee te werken aan een verdere vergroening van de keten.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?
We verwachten de komende jaren een vergroening van de gehele keten van sloop tot (nieuw)bouw. Organisaties die duurzaamheid in hun bedrijfsvoering hebben doorgevoerd zullen zich gaan richten op  het ‘groen’ slopen van daken (i.p.v. continue overlagen) en het toepassen van duurzame dakbedekking die een tweede functie heeft  (luchtzuiverend, zonne-energie).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Icopal BV