Bewoners profiteren van eenvoudige bediening ventilatiesysteem

Het Oxygreen Collectief wordt makkelijker te bedienen, met de introductie van nieuwe sensoren op basis van CO2 en vocht, een combinatiesensor en een sensor voor handbediening. Bewoners kunnen aan de hand van duidelijke symbolen zien in welke stand de sensor staat.

Bewoners putten verschillende voordelen uit het OxyGreen Collectief systeem; zo gaat de kwaliteit van de binnenlucht en het leefcomfort in iedere ruimte erop vooruit. Daarnaast is de ventilatie goed afgestemd op de behoefte en wordt het energiegebruik lager.

Het OxyGreen Collectief systeem van Aralco NVS bestaat uit één of meerdere proportionele regelkleppen, één regelunit en één CO2-sensor/handbediening per woning. De CO2-sensor/handbediening stuurt de proportionele klep aan en daardoor wordt de afvoercapaciteit perfect afgestemd op de behoefte. Gevolg hiervan is dat over-ventilatie wordt voorkomen; de drukgeregelde dakventilator past zijn toerental aan op de wisselende totale ventilatiebehoefte van de woningen.

Geluidsniveau
Daardoor verplaatst de ventilator nooit meer lucht dan nodig. Dit resulteert in een lager energiegebruik én een lager geluidsniveau. Omdat de ventilator centraal buiten de woningen is geplaatst, kan onderhoud snel en efficiënt worden uitgevoerd, zonder de bewoners te storen. Geluidsproblemen komen niet voor, aangezien de geluidsbron (dakventilator) zich buiten bevindt.

Energieprestaties
In de bestaande bouw resulteert Oxygreen Collectief in een verbetering van de energie-index en heeft dus een gunstig effect op het energielabel. In nieuwbouwsituaties heeft Oxygreen Collectief een positieve invloed op de EPC. Het systeem is daarnaast C4a conform de NEN 7120 en uit te breiden tot een C4c-systeem.

Deel dit artikel

permalink