Krachtenbundeling stap naar duurzaam denken en bouwen

Een onlangs gesloten strategische samenwerking heeft als doel om duurzame geïntegreerde oplossingen gemeengoed te maken in de bouwkolom. De bundeling aan kennis uit de bouw- en installatiesector moet als stap gelden naar duurzaam en integraal denken en bouwen.

De samenwerking werd aangegaan door Raab Karcher, een handelaar in bouwmaterialen en Technisch Handelsbureau Rensa, groothandel in verwarming en installatie. Deze krachtenbundeling vindt plaats onder de Greenworks vlag, een verzamelnaam voor duurzame bouwmaterialen die zijn geselecteerd uit het brede product-assortiment van Raab Karcher.

Middels de Greenworksscore is meteen inzichtelijk wat de duurzame materiaal- en productie eigenschappen van de bouwmaterialen zijn. Om de kennis over de Greenworks materialen verder in de bouwkolom te vergroten, is de Greenworks Academy in het leven geroepen.

Greenworks Academy
De Greenworks Academy is een opleidingscentrum waar aannemers, vaklieden, uitvoerders, maar ook opdrachtgevers kennis kunnen opdoen over duurzaam bouwen.

Inspelend op de veranderende markt richting totaaloplossingen zijn, door de samenwerking met Rensa, in de Greenworks Academy nu ook duurzame oplossingen op het gebied van verwarming en ventilatie te vinden.

Hier laten onder andere Albrand, Grundfos, Henrad, Vaillant en Zehnder J.E. Storck Air laten zien hoe een gebouw met duurzame bouwmaterialen ook duurzaam wordt in gebruik. Op deze manier dragen Rensa en Raab Karcher bij aan een verdere ontwikkeling van duurzaam en integraal denken en bouwen.

Deel dit artikel

permalink