Zonneboten strijden in Energy Solar Challenge

Twintig techniekstudenten en docenten van Avans Hogeschool racen met een boot op zonne-energie mee in de DONG Energy Solar Challenge 2014. Zij leggen in zeven dagen 220 kilometer af; de race duurt van 28 juni tot en met 5 juli 2014.

Studenten van onder andere de opleidingen Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde werken samen met docenten en lectoren om de zonneboot genaamd ‘AvansSoleil’ te bouwen. De boot heeft een biobased romp en werkt op zonne-energie.

Testvaart
Naar verwachting is de romp in december afgebouwd en kan de AvansSoleil een eerste testvaart maken in maart. Avans noemt de boot een goed voorbeeld van hoe groene, duurzame projecten en energie in het onderwijs kunnen worden toegepast.

Duurzaamheid en innovatie
De DONG Energy Solar Challenge wordt gezien als een Fries topevenement, waarbij de promotie voor duurzaamheid en innovatie voorop staat. In juni en juli volgend jaar legt het Avans team 220 kilometer af en racet men tegens zonneboten uit alle windstreken.

Partijen die hun naam willen verbinden aan de zonneboot kunnen dat doen door zich aan te melden. Via de officiële website van AvansSoleil is meer informatie te verkrijgen. Daarnaast is het team te volgen via de social media: Facebook en Twitter.

Deel dit artikel

permalink