Vijfjarig partnership voor betere accommodaties gym- en danssport

Een vijfjarig samenwerkingsverband moet de ambitie ondersteunen om meer en betere accommodaties voor de gym- en danssport te realiseren.

Het partnership werd aangegaan op 1 november in de turnhal in Beekbergen door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en draaijer+partners. De ondertekening vond plaats door Jaap Wals, directeur van KNGU en Peter Ruchti, directeur van draaijer+partners.

De overeenkomst houdt onder andere in dat vanaf 2014 zal draaijer+partners jaarlijks een aantal workshops verzorgen voor clubs die bij KNGU zijn aangesloten. De twee organisaties richten met ingang van 1 januari 2014 een speciaal projectbureau in, om clubs te ondersteunen zodat ze hun plannen en ambities kunnen realiseren. Verder krijgt draaijer+partners een belangrijke rol in de ontwikkeling van het meerjarig landelijke KNGU-accommodatieplan.

Accommodatievraagstuk
Jaap Wals is enthousiast over de samenwerking en vertelt over de invulling van het partnership: “Het accommodatievraagstuk is door de snelle ontwikkelingen een van de grootste knelpunten van de bij de KNGU-aangesloten gymclubs. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat draaijer+partners onze aangesloten clubs gaat helpen en de KNGU gaat ondersteunen in de realisatie van de doelstellingen uit ons strategisch plan.”

Peter Ruchti: “Op alle fronten zien wij dat de opgaven complexer worden. De financiële draagkracht voor voorzieningen staat onder druk. Een goede menging van functies en het delen van accommodaties is daarvoor de beste oplossing. Door onze brede ervaring in sport, onderwijs, cultuur en zorg, kunnen wij de partijen juist bij deze complexe situaties verder helpen. En dat kan alleen door het aangaan van onderscheidende en duurzame relaties. Dit partnership is daar een mooi voorbeeld van.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door draaijer+partners