Medewerkers netwerkbeheerder wekken zonnestroom op

In het kader van een personeelsactie wekken medewerkers van een netwerkbeheerder ruim 1 Megawatt zonnestroom op. De afgelopen maanden zijn 375 zonnestroom-installaties op de huizen van de medewerkers geplaatst, waarmee ruim 860 ton CO2-uitstoot wordt bespaard.

De actie met de titel ‘Enexis zoekt de zon op’ werd begin 2013 opgestart; KiesZon werd ingeschakeld om de zonnestroom-installaties te realiseren. Enexis organiseerde een twaalftal personeelsbijeenkomsten, waarin ruimte werd gegeven aan informatievoorziening over zonnestroom en de voordelen die het oplevert.

Tot dusver zijn meer dan 5000 zonnepanelen geplaatst, door regionale installateurs in voornamelijk Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Aanvankelijk werd als doel gesteld om 1 Megawatt op te wekken, een doel dat ruim is gehaald.

Enthousiasme
Projectleider Wim Ploem is blij met het verloop van het project: “We krijgen veel enthousiaste reacties van de deelnemende medewerkers. Omdat we de pakketten flexibel qua grootte hebben aangeboden, werden deelnemers niet geremd. De schaalgrootte zorgde voor een scherpe prijsstelling.”

Succesvol
Ook Frank Heijckmann, directeur van KiesZon, is van mening dat het project succesvol is verlopen: “KiesZon heeft Enexis volledig ontzorgd rondom het plaatsen van de zonnepanelen. Tegen een scherpe prijs, met kwalitatief hoogwaardige installaties en KiesZon Zekerheden en service wekken medewerkers van Enexis nu zonnestroom op.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Enpuls