Seminars VERDUURZAMEN Gebouwde Omgeving

13 november 2013

Het evenement VERDUURZAMEN Gebouwde Omgeving biedt ruimte aan twee seminars: het ochtendseminar ‘VERDUURZAMEN Mijn Wijk’ en het middagseminar ‘VERDUURZAMEN Woningvoorraad’.

De seminars zoomen in op respectievelijk bewonersparticipatie bij het verduurzamen van wijken en de impact van het omarmen van een duurzaamheidstheorie binnen een organisatie. Beide seminars worden georganiseerd door Platform Energie & Ruimte. Het evenement wordt gehouden op 13 november aanstaande.

Mijn Wijk
Het symposium Mijn Wijk zal de problematiek omtrent bezuinigen en de toenemende behoefte aan burgerparticipatie in relatie tot duurzaamheid vragen om visie. Tijdens het symposium spreken Anke van Hal, Nyenrode en TU Delft, tevens expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, Remko van der Lugt van Hogeschool Utrecht en Jan Voskamp van Ymere.

Woningvoorraad
In de middag vindt het symposium Woningvoorraad plaats. Deelnemers aan dit symposium kunnen uitkijken naar inzichten in de impact van het toepassen van duurzaamheid op strategisch niveau. Sprekers Ivo Opstelten van Energiesprong, Fred Akerboom van Programmabureau Duurzaam Gemeente Rotterdam en Rob Bogaarts van Woonbedrijf inspireren de aanwezigen.

Aanmelden
Inschrijven voor het evenement is mogelijk via de officiële website van VERDUURZAMEN Gebouwde Omgeving. Op deze website is tevens het volledige programma te vinden.

Deel dit artikel

permalink