Succesvolle 24-uurs verduurzaming inloophuis

Het inloophuis Oude IJssel werd op zaterdag 26 oktober in één dag duurzaam opgeknapt en energiezuinig gemaakt. Met trots vertellen de betrokken partijen dat het doel is behaald; de energievretende woning is duurzaam omgevormd tot een zuinig pand met energielabel A.

De actie werd op poten gezet door Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen (ADV) en partners. Er werden verschillende energiebesparende maatregelen doorgevoerd om de sprong in energielabel mogelijk te maken; zo is in de kelder een HR 107 ketel van Atag geïnstalleerd, gekoppeld met een zonneboiler en werd energiezuinige verlichting aangebracht.

Door IQ-SOLAR.COM werd in samenwerking met ATAG en Zonklimaat een voor Nederland uniek PV-thermisch zonne-energie systeem combinatie op het dak gelegd. De zwarte PV en thermische panelen passen qua afmeting en look uitstekend bij elkaar en laten zien dat dit soort systemen ook mooi en onopvallend ingepast kunnen worden.

Ingrepen
Het gevolg van de ingrepen is dat er ongeveer € 3.000 aan energiekosten wordt bespaard. Jaap Berting, bestuurslid van de Stichting Inloophuis Oude IJssel, reageert enthousiast op de verduurzaming: “Het is nu aan ons om deze positieve energie vast te houden. Dit is een geweldige start.”

Uitdagingen
Ook Roel Nieboer, contactpersoon voor de verduurzamers bij Stichting Inloophuis Oude IJssel, prijst het initiatief en gaat in op de uitdagingen: “Het was een gigantische operatie om in drie weken alles op tijd en op maat afgeleverd te krijgen. Alle ramen zijn vervangen, zo ook deuren en soms hele kozijnen.”

Foto: Johan Veltkamp

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door IQ-SOLAR.COM B.V.