Grootste deel woningen Nieuwegein overgestapt op warmtenet

Meer dan de helft van de woningen in Nieuwegein zijn overgestapt op het warmtenet. De ruim 800 woningen die zijn aangesloten stoten 50 procent minder CO2 uit ten opzichte van de oude situatie.

Vier flatgebouwen aan het Nijpelsplantsoen en torenflats aan het Wenckebachcarré zijn recentelijk overgestapt op het warmtenet van Eneco. Daarmee komt het totaal op ruim 800 woningen; per jaar levert de aansluiting op het warmtenet een reductie van ruim 800 ton CO2-uitstoot op.

Directeur Margaret Zeeman van Jutphaas Wonen vertelt over de forse investering: “We hoeven nu geen verwarmingsketels meer te vervangen. Bovendien is het stadsverwarmingsnet veel minder gevoelig voor storingen dan de oude verwarmingsketels. Dat is natuurlijk ook prettig voor onze huurders.” Door de aansluiting op de stadsverwarming behalen de appartementen een hoger energielabel.

Toepassing
Wethouder Hans Reusch reageert enthousiast over de toepassing van stadsverwarming: “Met de uitbreidingen van het warmtenet in de wijk Jutphaas-Wijkersloot, stijgt het aandeel woningen dat verwarmd wordt met restwarmte van de elektriciteitscentrales in Utrecht naar zo’n 65% in Nieuwegein.”

Toekomst
Reusch blikt vooruit op de toekomst: “Mogelijk volgen in de toekomst, bij stedelijke vernieuwingen, meer uitbreidingen van het warmtenet. Daarnaast stimuleert  Nieuwegein andere vormen van duurzame energie zoals het windpark Nieuwegein en Warmte Koudeopslag. Met deze en andere initiatieven zijn we samen goed op weg naar een duurzame stad!”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco