Succesvol congres ‘Zie jij het ook...!?’

Op 1 november 2013 jongstleden werd de derde editie gehouden van het onderwijscongres van Stichting Duurzame Scholen. Dit jaar werd het congres wederom gehouden in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, met als centraal thema ‘Zie jij het ook’?

Maar liefst 170 deelnemers leerden van sprekers én van elkaar gedurende de dag. ’s Ochtends werd men ontvangen op het kennisplein, waar ideeën werden uitgewisseld. Gerard Lokhorst en dagvoorzitter Lisa Wade openden het congres. Vervolgens gaf wethouder van Eijk van de Gemeente Amersfoort zijn visie op onderwijs, duurzaamheid en de ontwikkeling daarvan in de komende jaren binnen de gemeente.

Meetbaarheid
Deelnemers werden voorbereid op de presentatierondes door Michiel en Mark van Pridea. Dit tweetal vertelde over hoe goede ideeën ontstaan en hoe je meetbaar kunt maken wat deze ideeën kunnen opleveren. Als opdracht gaven zij mee om tijdens de presentatierondes zoveel mogelijk ideeën te verzamelen voor verduurzaming in het onderwijs. Op het einde van de dag zou men dan berekenen hoeveel de gezamenlijke ideeën waard zijn.

Afsluitende keynotes
De dag werd, na de presentatierondes, gezamenlijk afgesloten met twee keynotes, van Henk Leever (ROC van Twente) en Roger Goris (lector E-Readiness. Leever riep de deelnemers op om samen te werken en Goris presenteerde over de veranderbereidheid van facilitair managers binnen het onderwijs. Gaandeweg bleek dat er veel onverwachte zaken in zijn presentatie stonden zoals blooper-filmpjes. Langzaam maar zeker kreeg de zaal door dat het een fake-speech betrof van komiek Otto Wijnen.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel, waar de dag geëvalueerd werd en ideeën en contacten werden uitgewisseld.

Deel dit artikel

permalink