Koploper-award voor C2C-inspanningen Venlo

Burgemeester Antoin Scholten nam op vrijdag 15 november jongstleden in New York een koploper-award in ontvangst van het Cradle to Cradle Innovation Institute, in het bijzijn van burgemeester Bloomberg van New York. De award werd door Venlo ontvangen vanwege de inzet die de gemeente levert op het gebied van Cradle to Cradle.

De gemeente Venlo zet zich al geruime tijd in voor Cradle to Cradle, onder andere door in te zetten op het nieuwe stadskantoor. Dit is een op C2C-geïnspireerd gebouw, waarin oplossingen als een groene gevel, natuurlijke ventilatie, hergebruik van water en het produceren van hernieuwbare energie zijn doorgevoerd.

Gezond en veilig
Het gebruik van gezonde materialen zorgt voor een gezond, veilig en prettig gebouw om in te verblijven. Met gepaste trots vertelt wethouder Satijn over de prijs: “De award werd uitgereikt op een bijeenkomst met 400 internationale bedrijven en organisaties die zich allemaal bezig houden met ontwikkelingen op het gebied van duurzame innovatie.”

Erkenning
Volgens Satijn is het een teken van erkenning dat de gemeente Venlo de koploper award wint. “Niet alleen wij, maar de hele regio Venlo zet zich in voor C2C. Want naast het C2C ExpoLAB, een toonaangevend kenniscentrum met gespecialiseerde adviseurs uit Venlo waren ook tien Nederlandse bedrijven aanwezig, waaronder HME-import Agency uit Venlo, Van Houtem Papier uit Swalmen en Mosa uit Maastricht.

Deel dit artikel

permalink