Milieuproductverklaring geeft inzicht in milieu-impact

Een milieuproductverklaring, oftewel een Environmental Product Declaration (EPD) geeft betrouwbare en transparante informatie over de milieu-impact van een product. In het EPD-document vindt men informatie die door een derde partij is geverifieerd.

Forbo Flooring geeft met de sinds kort behaalde milieuproductverklaring inzicht over de impact van zijn vloeren op het klimaat. De productiemethoden, grondstoffen en recycled content worden beschrijven in de EPD. Forbo Flooring meldt dat de verklaring voor alle producten van de organisatie is behaald.

EPD
Forbo meldt dat de organisatie sterk hecht aan transparantie, openheid en duurzaamheid. Vanuit dat oogpunt heeft de vloerenfabrikant de EPD behaald. Forbo kreeg haar EPD van UL Environment uit de Verenigde Staten, dat hiertoe LCA’s uitvoerde voor alle producten van de vloerenfabrikant.

De EPD is vervolgens door een derde en onafhankelijke partij, PE International, geverifieerd. Naast de eerder genoemde categorieën is er ook gekeken naar de impact van Forbo’s producten op de verzuring van land en water, de vermesting en op de fotochemische ozonvorming. Forbo is onder andere bekend van Marmoleum, een van de duurzaamste vloeren ter wereld.

Meer informatie over de EPD is te vinden op de website van Forbo Flooring.

Deel dit artikel

permalink