Strategische samenwerking Raab Karcher en Duurzaam Gebouwd

Raab Karcher en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel van de overeenkomst is om kennisdeling omtrent duurzaam bouwen te vergroten en in de bouwkolom te verspreiden, wat duidelijk aansluit op de missie van beide partijen.

Raab Karcher richtte in 2011 het duurzaamheidslabel Greenworks op, een verzamelnaam voor duurzame bouwmaterialen. Dit label geeft middels tien duurzame materiaal- en productie eigenschappen inzicht in de duurzaamheid van het product.

Bovendien geeft het inzage in de milieubelasting van bouwmaterialen zoals deze ook te vinden is tijdens het maken van een MPG berekening in rekeninstrumenten zoals GPR Gebouw. In 2012 volgde de oprichting van de Greenworks Academy, waar duurzaam bouwen op verschillende manieren belicht wordt. 

Het Greenworks assortiment bestaat op dit moment uit 130 producten van meer dan 50 fabrikanten. Door de samenwerking met Duurzaam Gebouwd wordt het bereik van de Greenworks-boodschap sterk vergroot. In 2014 zal dit vormgegeven worden door een inhoudelijke bijdrage aan Building Holland 2014.

Kennisplatform Duurzaam Gebouwd
Het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd voorziet in de distributie van content en kennis omtrent duurzaam bouwen. Daarnaast biedt het kennisplatform een netwerk van ca 150 partners en 40 topexperts die voorop lopen op dit gebied.

Raab Karcher
Raab Karcher is sinds 1970 in Nederland actief. Met meer dan 800 medewerkers, 50.000 producten direct uit voorraad leverbaar en een uitstekende landelijke dekking behoort het bedrijf tot de grootste bouwmaterialenhandelaren van Nederland. Raab Karcher levert dagelijks, met behulp van meer dan 100 vrachtwagens, de bouwmaterialen ‘just in time’ op de bouwplaats af. Raab Karcher maakt sinds 2000 deel uit van Saint-Gobain Distribution, een multinational in bouwmaterialen, met meer dan 4.000 verkooppunten in 27 landen.

Building Holland 2014
Building Holland is een jaarlijks terugkerend platform voor beslissers in de woning- en utiliteitsbouw, met topsprekers en een toonaangevend netwerk van participanten. Uniek is de co-making met marktpartijen, kennisinstellingen en overheid; deelnemers doen mee middels een uniek deelnamepakket inclusief all-in stand-concept, een uitgebreide mediacampagne en catering.

Foto: Gerhard Hospers, Adjunct Directeur Greenworks en Richard Klein, Commercieel Directeur Kennisplatform Duurzaam Gebouwd

Deel dit artikel

permalink