Smart Homes Award 2013 beloont beste domotica-project

De Smart Homes Award 2013, de prijs voor het best gerealiseerde domotica-project, werd op 20 november uitgereikt. De uitreiking voltrok zich tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen.

DWA en CareScreen zijn de gelukkige winnaars van de award. In samenwerking hebben de partijen in het Utrechtse zorghotel De Wartburg een online platform geïmplementeerd voor cliënt, mantelzorg en zorgprofessional.

DWA kreeg van AxionContinu de opdracht om voor zorghotel De Wartburg de cliënten zoveel mogelijk zelf te laten bepalen, met behulp van domotica, een maatschappelijk vraagstuk dus. Daniël de Witte, adviseur bij DWA: “Zij willen de cliënten zoveel mogelijk het gevoel geven thuis te zijn, zo creëren ze een 4-sterren hotel met AWBZ-middelen. Domotica is een middel om het doel van welzijn te bereiken.”

Bedsideterminal
Een goed voorbeeld van de inzet van domotica om welzijn te bereiken is de bedsideterminal van CareScreen. Dit is een compleet pakket aan diensten en services die toegankelijk zijn via een tablet. Gebruikers kunnne onder andere internetten, eten bestellen en live televisie kijken. Naast de uitgebreide functionaliteit is de oplossing gemakkelijk te gebruiken.

De jury, bestaande uit Geja Langerveld (ZonMw), Willem van der Veere (Uneto-VNI) en Dick Glaser (DEC), gaf de eer aan DWA omdat de ontwikkeling toepasbaar is in ziekenhuizen, maar ook in de thuiszorg en dat op een zeer gepersonaliseerde manier.

Innovatie is te vinden in de vele functies als energiebeheer, zorg, entertainment en comfort. Bovendien zorgt het systeem ervoor dat de zorg goedkoper wordt; de cliënt kan meer zelf en heeft minder behoefte aan professionele zorg.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA