Symposium omtrent ideeënprijsvraag 'Beton voor de natuur'

29 november 2013

Op vrijdag 29 november 2013 wordt een symposium gehouden rondom de prijsuitreiking van de ideeënprijsvraag ‘In de kiem gescoord’. Uit de oproep voor de prijsvraag van dit jaar zijn 84 ideeën ingezonden.

De prijsvraag werd voor het vijfde jaar georganiseerd door Cement&BetonCentrum. Bij de selectie van de ideeën ging het niet om compleet uitgewerkte en geteste voorstellen, maar om innovatieve ideeën die in de kern voldoende zijn voor een vruchtbaar vervolg. Voorwaarde was dat de voorgestelde toepassing aantoonbaar bijdraagt aan natuurbeleving, -ontwikkeling en –bescherming.

Tijdens het symposium wordt bekendgemaakt wie de prijsvraag van 2013 wint. De gelukkige winnaar ontvangt een voucher van € 5.000. De prijsuitreiking is een afsluitend onderdeel van het symposium Beton en Natuur – Werken aan Balans.

Sprekers
Als eerste spreker zal Steven Slabbers, Bosch Slabbers landschapsarchitecten, ingaan op de faunapassage tussen de Ankeveense plassen en het Naardermeer. Dit is een cruciale schakel in de ‘blauwe as’ die de Waddenzee verbindt met de Zeeuwse delta. Hij laat zien hoe dit infrastructurele werk aantrekkelijk is gemaakt voor mens en dier, met balans tussen beton en natuur.

Vervolgens presenteert de Amsterdamse stadsecoloog Geert Timmermans zijn ervaringen met en visie op urban nature, de wilde stad Amsterdam. Na de pauze bespreekt Madeleine Maaskant, voorzitter van de jury, enkele inzendingen en maakt zij bekend wie de winnaar is. De ochtend eindigt met een lunch.

Aanmelden
Aanmelden voor het symposium is mogelijk via de officiële website van het Cement&Beton Centrum.

Deel dit artikel

permalink