Natuurlijke isolerende eigenschappen van kurk en hout

Houten Passieframen en -deuren vormen een belangrijke pijler bij de bouw van een passiefhuis, dankzij de natuurlijke isolatie-eigenschappen. Ze dragen bij aan een aangename omgevingstemperatuur, houden de warmte binnen en sluiten de koude buiten.

Ewitherm verenigt de natuurlijke eigenschappen van hout en kurk met ecologische technologie. Ze helpen bij nieuwbouw en renovatieprojecten te besparen op energie en verhogen de levenskwaliteit. “Zonder afbreuk te doen aan design en perfecte vormgeving”, stelt Raf Grieten, directeur ewitherm in Zonhoven.

Belang van ramen en deuren
Grieten vertelt over het belang van ramen en deuren als gevelelementen, die meer en meer medebepalend zijn voor het energiegebruik in de woning: “Mensen beseffen de waarde van goede ramen en deuren steeds meer en stellen dan ook steeds hogere eisen aan de gevel. Niet alleen bepalen het type en het aantal ramen de hoeveelheid licht in huis, ze bieden, naast veiligheid ook een riante blik op de buitenwereld.”

 

Volgens hem is veel energieverspilling terug te voeren naar onvoldoende óf gebrekkige isolatie, waarbij vooral via de ramen veel warmte verloren gaat. Grieten: “Met een Uw-waarde van 1.3 tot minder dan 0,8 voldoen deze hoogwaardige ramen aan de wettelijk vastgelegde normen. Die uitstekende isolerende kwaliteit dankt ewitherm aan de natuurlijke dichtheid van de gebruikte materialen: hout en kurk.”

Onovertroffen
Grieten gaat in op de onovertroffen eigenschappen van kurk: “Geen enkel ander natuurproduct isoleert zo goed. Bovendien is het materiaal erg duurzaam en bestand tegen temperatuurschommelingen, zodat de eigenschappen vele jaren blijven gelden, ongeacht de weersomstandigheden of klimaatsveranderingen.”

Kurk en hout
Kurk en hout zijn natuurlijke grondstoffen uit voorraden die constant bewaakt en gecontroleerd worden, die daarnaast de tijd krijgen om weer aan te groeien. Dat maakt ewitherm tot een bijzonder milieubewust product; voor de houten gedeelten wordt den gebruikt, omdat deze houtsoort bekendstaat om zijn dichtheid. Voor de andere delen kiest de organisatie voor hoogkwalitatieve Portugese kurk; deze kurk is met buitengewone dichtheid en vormvastheid de beste kurk ter wereld.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Ewitherm