Nieuwe BREEAM-NL beoordelingsrichtlijn In-Use

De nieuwe BREEAM-NL beoordelingsrichtlijn In-Use is tijdens een participantenbijeenkomst in het FOX Theater van Hoofddorp gelanceerd. Deze grondige herziening ten opzichte van de richtlijn van 2012 moet zorgen voor een forse efficiencyslag bij het certificeren van bestaande gebouwen.

De nieuwe beoordelingsrichtlijn heeft een geheel nieuwe lay-out die aansluit bij de internationale BREEAM-huisstijl. Bovendien is het document nog logischer opgebouwd en heeft het een duidelijke opdeling in asset, beheer en gebruik. Daarnaast is de nummering logischer in vergelijking met de oude versie.

Inhoudelijke wijzigingen
Ook inhoudelijk is de nieuwe BREEAM-NL In-Use Beoordelingsrichtlijn 2013 verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Zo zijn minder losse vragen in de categorie ‘energie’, maar is de aansluiting gevonden bij het energielabel. Voor de beoordeling van fijnstof wordt gebruikgemaakt van RIVM-kaarten voor de actuele fijnstof-standen. En ook sluit de nieuwe beoordelingsrichtlijn BREEAM-NL In-Use beter aan op meerjarenonderhoudsplanningen en andere prestatieborgingsmethodes.

Efficiency
De Dutch Green Building Council verwacht dat certificeren een stuk efficiënter gaat met de vernieuwde richtlijn. Maarten Dansen, manager projecten vertelt: “Wanneer we in het nieuwe jaar ook de online assessmenttool In-Use introduceren, schat ik dat we de tijd voor het doen van een zelfassessment kunnen halveren.”

Beoordelingsrichtlijn In-Use 2013
Lees de nieuwe BREEAM-NL Beoordelingsrichtlijn In-Use 2013. Let op, een overzicht met alle wijzigingen ten opzichte van de vorige versie volgt spoedig.   

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council